Samfundet er skyld i mange ting og herunder vil det jo være naturligt at nævne, at de unge drikker for meget, at de ikke rydder op efter sig, skal køres i skole, så de kan nå det til tiden, at de ikke hjælper til med rengøring eller madlavning, for der er jo så mange ting de unge mennesker skal nå hver eneste dag – for samfundet kræver så imageeventyrligt meget af dem.

Mælkekartonen, Colaflasken og chipsposen vejer intet, når der er noget i, men 1000 kilo, når den er tom.

Det er også samfundets skyld, at der er væltede skraldespande, smadrede cykler, ødelagte postkasser og pis i portene, når der har været gymnasiefest – eller en ungdomsfest i et forsamlingshus, hvor både møbler, service og andet er enten ødelagt eller smidt i de omkringliggende haver.

Det er samfundet, der presser de unge poder til at reagere uhensigtsmæssigt, så deres forældre bliver nødt til at bruge mange timer på, at få ryddet sporene af vejen og betale for skaderne.

Neeeej !!!

I har ganske ret. Det er helt enkelt jeres skyld. Forældrenes skyld. Forældrenes svigt og mangel på forståelse og respekt for forældrerollens allervigtigste funktioner.

Børn skal have klare og ærlige forældre, der er nærværende, uden snuden begravet i telefon, job og ipad, have forældre, der dyrker sociale og gensidige spilleregler, der giver børn lyst og mod til at gøre ting rigtigt og helhjertet, og møde forældre, der hver dag, gør sig fortjent til ungernes respekt på en måde, hvor det bliver vigtigt for børnene, at gøre deres forældre ære. De skal møde rigtige ”Forældre” der viser hvad pli, værdighed, værdier, kærlighed og respekt er for nogle skrøbelige og vigtige størrelser, i et meget kompliceret samfund, der dog stadig profiterer af at mødes med et håndtryk, et goddag eller tak for mad.

Det eneste jeg efterhånden ser, er forældrene og i øvrigt herunder lærere, pædagoger og arbejdsgivere, der render rundt i numsen på en flok stakkels, snot forvirrede unger, ude af kontrol, uden egenindsigt, uden både arme og ben, med servicepersonalet rendende efter sig som yderligere en flok ynkelige individer uden selvrespekt.

Unge uden viden, kunnen og engagement, der blot kræver uden at yde eller bare være deltagende.

Der er da ingen ærlige mennesker, der med stolthed i stemmen kan sige, at vi har opfostret nogle fantastiske og indsigtsfulde nye generationer i de seneste mange årtier – tværtimod.

De sidste mange generationer er de mest konfliktsky elementer, der nogensinde har haft forældrerollen og det smitter som virus helt ud i virksomheder, skoler, politik og familierne.

Danmark er ved at gå fallit på alle måder i øvelsen, der hedder familie og forældreskab.

95 procent af dét, der bliver kaldt ”hjælp” af forældrene, består af 50 procent konfliktskyhed, 50 procent dårlig samvittighed – samlet set ”bjørnetjenester” og ”falliterklæringer”.

Det værste er, at der ikke er nogle der virkelig sætter hælene i og giver voksnes forældreskab et seriøst los i bagdelen til det bedre og tager kærligheden alvorligt og magten tilbage, med de rette ja´er og nej´er, med fuld opmærksomhed på børn og dertil hørende rimelighedsbetragtninger.

Men det må da være samfundets opgave at ændre på…!!!???

Ja for pokker – Det er jo dig der er samfundet – Dig der tegner samfundet!

Bed dog for pokker om hjælp fra starten af – der er mange generationer der skal rettes op på, hvis det skal se bare nogenlunde ud om 20 år…

Kære Forældre – Det er samfundets skyld ! – og jeg håber at debatten vil tage sin begyndelse, men hvis jeg har ret, så sker der ikke en dyt ????