Julen nærmer sig med hastige skridt. Stress og udfordringer kaster sig over rigtig mange mennesker.

Gad vide hvor mange af os der igen i år har tænkt “Til næste år vil jeg være i god tid”. Jeg tror at det er rigtig mange og og endnu flere der ikke har taget det alvorligt.

Men hvorfor skulle vi dog også det ? Vi lykkedes jo trods alt med projektet sidste år og nåede lige akkurat, at få gjort alt det vi skulle, til den 24. december.

Men samtidig er vi ved at nærme os endnu et årsskifte, hvor en meget stor del af os i det stille sind, og andre højt og tydeligt, laver nytårsfortsæt. Men hvad skal vi egentlig bruge dem til ?

Mange siger “Nu skal det være !” Jeg ønsker at tabe mig, stoppe med at ryge, lade være at shoppe så meget, motionere regelmæssigt…, men det behøver jo ikke være den slags ting. Hvad med, pleje min familie, få mere kærlighed ind i mit liv, slukke telefonen når jeg er på visit og være 100% til stede… Dit liv, dine valg.

Nytårsfortsæt er jo reelle og vigtige personlige ønsker om forandring, men er du forandringsparat ? For du lykkes ikke med dit projekt, hvis du ikke er indstillet på, at skifte fra en kendt situation, til en ny anderledes og måske utryg og uprøvet situation. Og så er der det store spørgsmål – Har du skiftet ordene “ønske” eller “burde” ud med “Jeg har taget en beslutning om…”

Når og hvis du skal have et nytårsfortsæt, så er det vigtigt, at du vælger dette med omhu, at du vælger noget, der i høj grad har betydning for dig, at du går ind i din beslutning fordi den er vigtig og vil skabe noget af væsentlig værdi for dig selv. Det er nemlig dig det handler om. Der er ikke mange, der er lykkedes med at stoppe rygningen, fordi konen synes at de skal…

Tænk dig grundigt om, hvis du skal have et nytårsfortsæt og lav en plan for hvad du skal bruge din forandring til og hvordan du vil nå derhen, for allerede når du er kommet gennem den første uge i januar, så er du tilbage i hverdagslivets gamle trommerum og nytårsfortsæt glider lige så stille ud i glemslen, bortset fra, at dit selvværd endnu engang har fået sig et knæk…!

Du skal virkelig ville satse din tid og energi på projektet, det skal betyde noget for dig. Det duer ikke med “det kunne jo være meget rart hvis…” Glem det…! Så sig dog hellere fra starten “Ingen nytårsfortsæt til mig i år”, så skaber du jo en sikker succes i stedet.

Men for dig, der er villig til at “satse hele butikken” på at skabe en forandring og har udvalgt “det”, der er helt særligt og godt for dig, dig der kan sige, at det må koste hvad det vil at nå målet, så vil der være virkelig gode chancer for at lykkes og at dit selvværd får et plus, der måske ovenikøbet kan skabe mod på endnu en forandringsrejse i en anden anledning.

Og skulle du nu alligevel miste fokus og falde i vandet med projektet, så tag da og kast håndklædet i ringen med værdighed og nyd din indsats og anerkend dig selv for at have kæmpet så langt i denne omgang og brug din viden til den næste planlægning af mål.

Husk, at du ikke kan flytte så meget som et komma i dit liv, uden at du har taget en beslutning om forandring.

Held og lykke med dine planer !

Glædelig jul og rigtig godt nytår.

Carsten.